Magnetische Fidlock Sluiting

Magnetische Fidlock Sluiting

De Magnetische Fidlock sluiting is een sluiting die nog vrij nieuw is bij fietshelmen. De meeste fietshelmen werken met de bekende gesp sluiting. De fidlock sluiting werkt magnetisch, daardoor is het de makkelijkste en sterkste sluiting op de markt.

Waarom zou je kiezen voor een helm met de Fidlock sluiting?

De voornaamste reden is het gebruiksgemak. Doordat de sluiting magnetisch werkt is deze gemakkelijk met de hand open te maken.

Volgens de Hartstichting stijgt het aantal mensen dat gevoel in hun vingertoppen verliest. Dan biedt de gepatenteerde fidlock sluiting een ideale oplossing, omdat de normale gesp sluiting vaak lastig open en dicht gaat.

Bovendien kan de Duitse fidlock sluiting een trekbelasting van 65kg hebben. Dit in vergelijking met een normale gesp die ongeveer een trekbelasting van 30kg heeft. Tijdens een val kan de magnetische vergrendelde fidlock sluiting dus minder snel openschieten en maakt dat het een veiligere sluiting is.  

Op welke helm zit de Fidlock sluiting?

De Kovapaa Espoo 2.0 wordt nu geleverd met de magnetische fidlock sluiting. Dit zorgt ervoor dat de Espoo 2.0 een complete fietshelm is. Ideaal voor op de elektrische fiets of de stadsfiets!


Leave a comment