Het kiezen van de juiste fietshelm

De juiste fietshelm

Het dragen van een fietshelm is in Nederland en België is niet verplicht. Toch zie je steeds vaker mensen met een helm fietsen. Zeker voor kinderen en voor oudere mensen is het zeer aan te raden.

Nu je hebt besloten om een helm te kopen, zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Maar wat zijn nou belangrijke dingen om op te letten?

Drie belangrijke punten zijn:

Comfort: Bij het uitkiezen van een nieuwe helm is comfort onwijs belangrijk. Zo wil je niet na een tijd fietsen dat de helm vervelend op het hoofd gaat drukken. Het voordeel van Køvapää helmen zijn de unieke comfortabele padding die gebruikt worden. Hierdoor voelt de helm super zacht aan. De padding is bovendien uitneembaar, hierdoor is de padding en de helm goed schoon te maken

Veiligheid: Veiligheid is eigenlijk altijd de voornaamste reden om een helm te kopen. Je wilt dus dat de helm goed en betrouwbaar is. Houd bij de aanschaf van een fietshelm rekening met het EN1078 keurmerk. Køvapää wil niets liever dan dat jij veilig op de fiets zit en daarom voldoen al onze helmen aan dit EN1078 keurmerk. Dit keurmerk houdt in dat de helm voldoet aan de Europese norm voor fietshelmen. Je kunt dus met een gerust hart een Køvapää fietshelm aanschaffen.

Style: Nu het comfort en veiligheid goed zit bij de helm, is het belangrijk om een helm aan te schaffen die er ook leuk uit ziet.

Een helm die er goed uit ziet door zijn strakke design is de Køvapää Juva. De hippe en elegante fietshelm wordt veel gekozen door zijn mooie vormgeving.

 

Vervanging: Na 3-5 jaar wordt het geadviseerd om een nieuwe fietshelm aan te schaffen. Dit komt doordat de helm bloot wordt gesteld aan uv straling. De uv straling zorgt ervoor dat de binnenkant van de helm bros kan worden. De helm verliest dus na een tijd zijn kracht en dit is niet altijd te zien.

Leave a comment